Βρίσκεστε εδώ: HomeΠοιοι είμαστε;Κώστας Στεφ. Τσίπηρας

Κώστας Στεφ. Τσίπηρας

tsipiras

Ο Κώστας Στεφ. Τσίπηρας ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία 32  χρόνια με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση, έχοντας μελετήσει και κατασκευάσει περισσότερα από 250 οικολογικά κτίρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της École du Bâtiment (Παρίσι), με D.E.A. στο Πανεπιστήμιο Παρίσι IV- Σορβόνη και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.

Είναι συγγραφέας 17  βιβλίων για την ορεινή Ελλάδα, για την οικολογία και για τη λαϊκή παράδοση, μεταξύ αυτών τα:
•    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη - Νέα Σύνορα, 8η έκδοση).
•    Στα ελληνικά βουνά-πεζοπορικές διαδρομές, (εκδ. Λιβάνη, 14η έκδοση)
•    Ο Ήχος του Καραγκιόζη, (εκδ. Λιβάνη, 7η έκδοση)
•    Dans les montagnes de Grece, editions OLIZANE, Geneve.
•    Στην μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, ( εκδ. Καστανιώτη)
•    ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ-φωτογραφικό λεύκωμα, (εκδ. Κέδρος),
•    Για τα δικαιώματα των Ζώων, (εκδ. Λιβάνη).

bio1Έχει κατασκευάσει το πρόγραμμα λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιοκλιματικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού "Βιο-κλιμάτικα" που διαθέτει η εταιρεία Π-Systems.

Έχει πάρει μέρος σε μεγάλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (Ολυμπιακό Χωριό, Μουσείο Ακρόπολης, κλπ.), συνεργαζόμενος με μεγάλα και διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, έργα του δε έχουν βραβευτεί και έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τεχνικό περιοδικό τύπο. Ιδρυτής του Συλλόγου "Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης" και δημιουργός του Γραφείου "Κώστας  Στεφ. Τσίπηρας & Συνεργάτες - Μηχανικοί Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής",  διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΝ, έχει διδάξει σε δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες που έχουν διοργανωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας και στην Ευρώπη.

Υπήρξε τέλος, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Φύση και Οικολογία, μέλος του δ.σ. Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών, συνιδρυτής της παγκόσμιας οικολογικής οργάνωσης Mountain Wilderness,  πρόεδρος του ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ, μέλος του δ.σ. και συνιδρυτής ορειβατικών συλλόγων, με αποστολές στα Ιμαλάια, και σε άλλα βουνά του πλανήτη μας.


Τα νέα μας

Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής
www.s-ol-ar.gr

solar

Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μας και με την συμμετοχή 100 μηχανικών όλων των ειδικοτήτων και από όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλών ενεργών πολιτών και ιδιοκτητών οικολογικών κτιρίων με σκοπό να μεταδώσει την γνώση μας, ελεύθερα και όχι με σκοπό το κέρδος, σε όλη την ελληνική κοινωνία. Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.ΟΛ.ΑΡ. 6/11/2013
Περισσότερα...


1. ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

7. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Δεχόμαστε τις προτάσεις και υποδείξεις σας, αλλά και απαντάμε αφιλοκερδώς σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο μας, αλλά και με τις κοινωνικές μας παρεμβάσεις.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας, όσο μακριά και αν βρίσκεστε! Περισσότερα

Free business joomla templates